El sem hiszem, hogy idén ősszel lesz az 5. intenzív hétvégénk! Tudom, hogy még odébb van a dátum, és talán senkit sem érdekel még egy őszi program, de nyáron azt hiszem kevesebb időm lesz a szervezésre az újszülött kisfiam mellett!

Ez az év több mérföldkövet is tartogat számomra, hiszen idén 5 éve tettem le a vizsgát és lettem ATS® tanár, illetve FCBD® Sister Studio. Emiatt itthon “kaptam” hideget-meleget is. De megmondom őszintén, akárki akármit mondott, a táncos életemben ez egy nagyon sok tanulással, fejlődéssel teli előrelépés volt, ami a mai napig arra sarkall, hogy folyamatosan dolgozzak és csiszoljam a tudásomat a lehető legtöbb tanár segítségével. Csakis így adhatom át a tudásomat a legmagasabb szinten, a legapróbb ATS® trükkök és rejtett technikai fogások ismeretében.

Egy másik mérföldkő pedig, hogy idén ősszel kezdtem 15 éve hastáncolni. Sokszínű és mozgalmas volt az elmúlt 15 év. A reményvesztett lányból, aki azt hitte sosem lehet táncos, mára egy magabiztos tánctanár lett. Álmodni sem mertem volna akkor (vagy legalábbis csak egy távoli álomkép volt), hogy valaha azt mondhatom, amikor megkérdezik mivel foglalkozom, hogy táncot tanítok. A táncszínházi projektek, fellépések, különböző workshopok és utazások alkalmával pedig olyan fantasztikus táncosokkal és nyitott szívű emberekkel ismerkedhettem meg, amit becses ajándékként kezelek a mai napig. 

Álmodni sem mertem 15 éve arról, hogy Amerikában tőlem kérnek magánórát és angolul fogok tanítani vagy, hogy New Yorkban, San Franciscoban kiemelkedő tánccsoportokkal lépek majd fel. És azt sem, hogy olyan szintű nemzetközi fesztivált szervezek majd, ami májusban várható.

A tánc asszisztált a válásomkor, a nyomorúságos időszakomban, az új szerelemnél, a gyermekeim születésekor. Akár külföldön éltem, akár a hazámban. Akár gyászoltam, akár boldog voltam.

Az elmúlt táncos évek jeles és őszinte barátságokat ajándékoztak nekem, amelyek nélkül most más lennék és nem csak azért, mert a barátok által rengeteget tanultam magamról is.

Visszatérve a táborra, nagyon klassz dologgal készülök Nektek.
Persze nem egyedül!

Amerikai utazásaim alatt volt szerencsém megtapasztalni micsoda fantasztikus élmény élő zenére tanulni vagy ismeretlen zenészekkel egyszerre improvizálni
Végre eljött az ideje, hogy ezt az élményt a tanítványaim is megtapasztalják. 
A táborban élőzenére táncolhat majd mindenki és arra tanítok sőt a jammeléskor sok hangszert a táncosok is kipróbálhatnak majd és zenélhetnek is. Mindezt egy nagyon klassz zenész és igazán nyitott szívű ember vezetésével!

Nem tudom mit tartogatnak a következő évek, de ez nem is számít. Mérhetetlenül hálás vagyok, hiszen sok-sok akadály és néhány kitérő után végül sikerült annak az 5 éves kislánynak, aki táncos akart lenni. Táncos lett.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s