A múlt hétvégén ATS® tábor volt, téli álom-tábor. Úgy terveztem, hogy Lillával csinálom végig, de sajnos a vírusok közbeszóltak és Lilla lebetegedett. A szupi kis programot, amit kettőnkre találtam ki egyedül kellett végigcsinálnom ötödik hónapos terhesen.

Sisters in Dance

A hétvége szuper jól sikerült, noha Lilla nagyon hiányzott. Hiányzott, hogy a szobában szöszmötöljön és hogy sokat nevessünk és persze együnk, ahogy a közös kiruccanások alkalmával szoktuk. Nagyon szeretek Lillával dolgozni és sokszor már kitaláljuk egymás gondolatát is, vagy ugyanarra gondolunk, ugyanazokat a következtetéseket vonjuk le. Sokszor egymást visszarángatjuk a valóságba és vele olyan szinten tudok táncolni, amilyen szinten Magyarországon egyelőre mással még nem tudtam. Számomra nem csak megtisztelő, de nagyon is követendő példa, ahogy a tánccal kapcsolatos dolgokhoz áll és nem ciki neki tőlem tanulni. Ezt a bizalmat csakis úgy viszonozhatom, hogy a legeslegtöbbet és a legeslegjobbat adom neki is a tudásomból és legjobb tudásom szerint segítem az ATS® útján.

Szóval hiányzott Lilla, de nagyon jó volt arra a hétvége, hogy a kicsit szétgurult gondolataimat rendbe rakjam. A résztvevők talán nem is tudják, hogy milyen hatalmas mennyiségű inspirációt adtak nekem és hogy mekkora löketet kaptam tőlük ahhoz, hogy egy kb. 4 éve dédelgetett elképzelésből ne csak terv legyen, hanem végre eljussak oda, hogy megvalósítom.

Téli álom-tábor

Sokat adott, hogy minden résztvevőtől igazán őszinte értékelést kaptam a tábor után és ezért rendkívül hálás vagyok. Szeretném minél inkább rájuk szabni az oktatási rendszeremet (ha szabad ilyen nagy szavakat használnom arra, ahogy az ATS® oktatást tematizálom a fatchance-es vezérvonal mellett), hiszen lehetnek klassz elképzeléseim a workshopokat illetően, ha nem vevők rá a tanítványok.

Az online téma már évek óta foglalkoztat. Évek óta tervezgetem, gondolkodom rajta. Hogyan lehetne a leghatékonyabb, mivel motiválhatnám legjobban a táncosokat és hogy mi az, ami leginkább a javukra válik és igazi ATS® táncosokká faragja őket?! És mi más lenne az a rendszeres órára járás mellett, mint a GYAKORLÁS???

Az online kurzus nem egy szájbarágós oktató videókkal megtömött pénzcsináló gépezet.

Amellett továbbra is kitartok, hogy nem lehet videóról tanulni és nem lehet anélkül fejlődni, hogy ne javítanának ki. 2016-ban a Technique for Teachers kurzuson vettem részt, ami kifejezetten ATS® tanároknak szól és arra fókuszál, hogy a résztvevők technikáját javítsák. Amikor rám került a sor és én táncoltam, Carolena és Megha csak azt figyelték mit hogyan csinálok és minden technikai bibire kitértek, kielemeztek. Tánc közben folyamatosan jegyzeteltek és fürkésző szemekkel néztek (Jesszus, majd’ elájultam és úgy éreztem a 3,5 perces szám órákig tart), az volt tánctanári életem egyik legépítőbb 5 napja és nagyon sokat tanultam belőle. Szóval továbbra is azt gondolom, hogy kell a személyes kontakt!

Viszont hogyha egy táncos elért egy szintet, akkor ez az online kurzus kifejezetten ajánlott. Pláne, ha mellette órákra is jár.

Ezen a kurzuson melós drilleket kapnak a résztvevők, kihívásokkal teli feladatokat, belehalós ATS® gyakorlatokat, amelyek egytől egyig a személyes fejlődésüket szolgálják és segítik őket az igazi ATS® táncossá válás útján. És személyes visszajelzést, még akkor is, ha kilómeterekre vagyunk egymástól. Egy olyan csapatban tehetik meg mindezt, ahol a táncosok ugyanazért dolgoznak, ahol egymástól is sokat tanulnak és egymást nagyon is inspirálják. Nagyon szeretném, ha a munkacsoportban mindenki jól érezné magát és meg merné osztani a többiekkel, hogy egyik-másik házi feladatot hogyan oldotta meg. Őszintén szólva ezt azért is várom, mert bizony én is ki fogom próbálni a résztvevők egy-egy megoldását adott feladatokra.

Részleteket hamarosan megtaláljátok a honlapomon!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s